Runderingsstevne i Holmestrand

Posted on Lrdag 24 Juni 2006

Det viste seg å være noe helt annet å være på bruksstevne enn på lydighetsstevne. Det var ingen ring, bare en stor fotballbane, få folk, og alle var utrolig hyggelige! Jeg var litt treg i avtrekker’n og måtte ta Tempo rett fra bilen. Hadde sikkert gjort det uansett ;-) Han var heitere en heitest og hylte og bar seg. Lineføringen og fri ved fot var ikke akkurat noe å skryte av, men han gikk seg ned for hvert moment så det ble ikke så halvgalt alikevel.

Resten av lydigheten gik sånn passe. Det hele står og faller på konenstrasjonen hans, og når han ligger så høyt i stress, så blir det ikke så vakkert. Bare han får jobbe, så stresser han ned, men pausene i mellom med dommerprat og slikt, det takler han dårlig. Begynner å skru seg opp med en gang.

Budføringen gikk fint helt til han skulle tilbake. Han skjønner vel ikke øvelsen helt, og da hjelpefører skulle sende han tilbake så ble han litt tosk i hodet og løp rett bort til en av kjeglene som står der. Han er utrolig kjeglefiksert, så han tok den liksågodt med seg og leverte den til hjelpeføreren. Hun forsøkte da å sende han på nytt, men da sa han bare “hæh? hva? gå bud?”. Nullet på den altså ;-)

Var rimelig spent på runderingen, siden den egentlig ikke har gått så bra i det siste. Ikke vet jeg hvordan det foregår heller, og det var jo derfor jeg var der. Vi kjørte avgårde i flokk og følge og fant ut at de jammen har det fint i Holmestrand! Masse fine hus og nydelige områder.

Da jeg kom opp til start så sa dommerend at jeg kunne sette fra meg hunden så skulle han forklare meg hvor grunnlinjen var. WHAT? Sette fra seg Tempo? Jeg visste jo vel at det ikke var helt usannsynlig at det var påkrevd med en viss kontroll, men jeg hadde vel fortrengt det. La Tempo i dekk og lot det stå til. Et lite påfyll der han sattes seg opp (og ble sittende) var nødvendig, men dyret var faktisk flink og satt i ro. Så skulle jeg liksom gå med dyret fro ved fot frem til start. Fritt rundt foten i alle fall. Gikk ikke så ille det heller! Startet på venstre side (som jeg nesten alltid gjør, har jeg lagt merke til) og han suste rett i et funn. Very nice! Fikk sugd tak i bittet før han spyttet det ut selv (for slikt får man vistnok trekk for) og smikket på en påvisningsline og suste utover. Min vane tro fikk Tempo slippe helt bort til figuranten og stakkaren som lå i en jordete skråning fikk en overlykkelig, diger schäfer rett i huet. Dommerend kom med noen kommentarer om kontroll og poengtrekk, så da lærte jeg at det var ikke helt etter regelverket. Vi gikk så semikontrollert med ørti dobbeltkommandoer inn til midtlinja igjen.

Han runderte ganske greit, men jeg følte at han fortsatt ikke er helt overbevist om at det er noen der. Hadde litt dårlig gefühl og synes intensiteten kunne vært mye bedre. Han tok konsekvent bakslag på venstresiden, antakelig oga vinden, og det gjorde han selv om jeg stoppet og forsøkte å sende han på nytt på samme sted. Gikk også litt kort på den siden, men det gjorde vist alle de andre hundene også.

Siste figurant lå på 100 meter og da slapp han bittet da han kom inn på midtlinja. Eller, å si han slipper bittet er en overdrivelse, for det sitter ganse stramt. Han fjerner det fra sin munn, ikke helt uten anstrengelse. Suste på påvisning, og gikk på rævva! I nedoverbakke! Tempo syntes tydeligvis at å kombinere trekkhund og brukshund ikke i det hele tatt er noen konflikt, og dro meg nedover til jeg fikk kastet meg over et tre og stoppet. Ble en nydelig sklirenne i bakken etter meg ;-) Hadde forøvrig vist tegn til læring og slapp ham ikke helt bort til figuranten.

Kommentaren fra dommer Geir Larsen var at han synes han runderer for mye på synet, og at det derfor bli mye løping i stedet for søk. Ellers fikk jeg trekk for bakslagene og “overfallet” av figuranten. Han nevnte faktisk ikke noe at han slapp bittet for tidlig på siste figurant. Dommeren syntes jeg var flink til å føre Tempo, så det synes jeg var bra. Synes jeg var ganske flink selv, og klarte å være tålmodig. Jeg var veldig fornøyd med karakteren og det førte da også til opprykk ;-) Hadde ikke forventet det, siden det gikk så dårlig på apellbanen. Var veldig glad for det!
Dommere var Thore Karlsen og Geir B. Larsen.

Øvelse Karakter Dommerens kommentarer
1 Lineføring 6 Uoppmerksom, henger etter
2 Gå foran i line 0  
3 Fri ved foten 7,5 Henger etter ved holdt
4 Dekk under marsj 8,5 Dobbeltkommando med hånda
5 Innkalling 9,5  
6 Apportering 9 Litt tygging
7 Hopp over hinder 8 Lett berøring
8 Fellesdekk 10  
Sum lydighet 194  
   
   
Budføring 0  
Rundering 8,5 Litt mye løping, noe mer system, søk
Sum spesial 42,5  
     
Sum total 236,5 Opprykk
Plassering 3/3  

Da vi var ferdige kom alle bort og gratulerte oss med opprykket, og det var så hyggelig! En helt annen stemning enn på lydighetskonkurransene. Her satt alle sammen og fulgte med på alle og skravlet og koste seg i sola.

Takker Holmestrand Hundeklubb for en kjempeflott konkurranse og opplevelse på bruksdebuten!

3 Comments for 'Runderingsstevne i Holmestrand'

 1.  
  Sndag 25/06/2006 | 11:46
   

  GRATTIS MED OPPRYKK!! Det er jo intet mindre enn imponerende på første bruksstevne…for både hund og eier, hvis jeg ikke tar helt feil. Trena på!

 2.  
  Mandag 26/06/2006 | 1:08
   

  Gratulerer så mye med opprykk - dødskult!

 3.  
  Vigdis Knutsdotter
  Tirsdag 27/06/2006 | 9:10
   

  Heia
  Gratulere så mye m opprykk, arti når det går på første forsøk. Ses vel på Sølen t ei intens uka m trening. Hilsen Vigdis & Mozilla

Leave a comment

(required)

(required)


Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI