LP klasse 2 - Sandefjord

Posted on Sndag 25 Juni 2006

Stoffburet gjør fortsatt livet lettere for Tempo og meg på lydighetsbanen og han slapper godt av der inne. Tar alikevel ikke lang tid før han girer seg opp til Dr. Jekyll-tilstander!

På fellesdekken gikk han helt nøtts med bjeffing, generell bølletendens mot nabohunden og høy aktivitet. Fikk på mirakuløst vis roet beistet og han lå fin på dekken.

Resten av øvelsene begynte på akkurat samme vis og han utagerte (les: setter frambeina i bakken og blåser seg opp og brøler) mot en annen hund (tispe av alle ting!). Fikk ikke roet han veldig og han pep og holdt på. Ikke bra, ikke fornøyd!

Dte som vel står frem som et gjenmomgående tema denne dagen er at han bare finner på forskjellig mer eller mindre kreative løsninger for å få uløst litt innestengt energi. Jeg var veldig bekymret for kjegla sin helse, og fikk rett og dommeren ristet oppgitt på hodet da han nok en gang kunne kostatere at hunen kan øvelsen til 10, men finner på ett eller annet kreativt på vei inn på plass. Det gjalt faktisk for hoppet, fremadsendingen og for stå under innkalling. Kanon alle øvelsene, men Tempodyret må jo bare underholde folket!

Fikk i alle fall bekreftet at han kan alle øvelsene!

Han utagerte igjen på en stakkers tilfeldig forbipasserende hund på vei til bilen, så nå skal alle hunder assosieres med pølse og anna snacks, for det der gidder jeg ikke!

Øvelse Karakter Kommentarer
1. Fellesdekk 9,5 Skiftet side å ligge på litt for mye.
2. Fri ved fot 7 Startet det hele med å utagere på en hund utenfor ringen. Fikk roet han ned, men han hadde store konsentrasjonsproblemer så det ble dårlige greier. Går bedre i peroider der det skjer noe, som sakte marsj og springmarsj.
3. Dekk under marsj 7,5 Han var litt treg i neddekket, og tjuvstartet på å reise seg.
4. Innkalling fra sitt med stå 6 Perfekt stå! …men så måtte han løpe en runde da jeg kalte han inn.
5. Stå under marsj 7,5 Fin stå, men han flyttet seg et skritt fremover da jeg var på vei tilbake.
6. Apportering 7,5 En sinnsyk fart ut, med startlyd. Like fort tilbake, og tygger som et helvete!
7. Fritt hopp over hinder, med sitt 0 Eh.. ja… Flott hopp, flott sitt, flott tilbakehopp, og så får kjøteren det for seg at han skal bjeffe og ha det litt artig. Hopper deretter over hinderet en gang til! Jippi! Lydighet er MORO!
8. Fremadsending med stå 7,5 En super stå ved kjeglen, men da jeg skal rope han inn igjen klarer han ikke å la være å ta med den kjeglen han har tittet på under absolutt hele konkurransen. Jeg brøler “NEI” to ganger og han slipper og kommer inn på plass.
9. Kontroll med hunden på avstand 9 sitt, dekk, sitt, dekk. Strålende, og fikk trekk for at han rygger litt på sitt’en. Helt greit for meg!
10. Helhetsinntrykk 6 Fikk mye trekk for utageringen i starten og for generelt rot ;-)
Sum poeng 136,5 3. premie
Nr. i klassen 7/12 Helt greit. Hadde vel fortjent å komme sist, men jeg synes faktisk at nivået ikke var så høyt, og mye trege hunder.

4 Comments for 'LP klasse 2 - Sandefjord'

 1.  
  Mandag 26/06/2006 | 2:17
   

  Hei og hå! Hadde deg i øyekroken på søndagen! Kunne jo ikke unngå å få øye på deg da Tempo satte i gang bjeffingen før fellesdekken… Synd at han blir SÅ høy og tuller med deg, når han egentlig kan øvelsene! Sleit med det samme selv på lørdagen. Bira var overhodet ikke med på mine noter, og låste seg på en hund utenfor ringen. En haug med dobbeltkommandoer og nuller.

  Men du har rett i at nivået var lavt i klasse to! Det var kun vinneren (med en BC) som fikk 1.premie! Jeg endte på 3. plass med 154,5 poeng. Er fornøyd, men syns det er litt surt med de resterende 5,5 poengene…

  Jeg skal blogge i kveld, du kan evt lese mer da. Gratulerer forresten med opprykket i bruks da!!! :)

 2.  
  Mandag 26/06/2006 | 3:15
   

  Hei ja! Gik jo rett forbi deg der, men tenkte jeg ikke skulle hilse siden du så litt opptatt med å varme opp Bira ;-) Vi har allerede i dag begynt på Prosjekt Stille Tempo, og jeg må bare være flink til å kreve stillhet før det i det hele tatt skjer noe med bevegelse. Ja, og la ham en gang for alle forstå at kjegler er forbudt, forbudt, forbudt!
  Bare èn med 1. premie var jo litt stusselig da, men du fikk stå på pallen da, og det er jo tross alt mye bedre enn de fleste!

 3.  
  Tirsdag 27/06/2006 | 9:10
   

  Heisann! Hyggelig å hilse på deg, og å få se den “gale” hunden din. Du skriver veldig bra, og tror nok flere kjenner seg igjen….men forskjellen er at du tar det med humor, og det er det flere som bør lære av, deriblandt meg….

  Stå på, og ha en god sommer….mvh Morten. Gratulerer med opprykket forresten…..

 4.  
  Tirsdag 27/06/2006 | 10:29
   

  Takker for det Morten! Veldig hyggelig å hilse på dere også. Skjønte dere stilte mannsterke opp ;-) Til forskjell fra Tempodyret, så vil jo det som skjedde med dere ikke gjenta seg, så Basko tar nok en grusom hevn!

Leave a comment

(required)

(required)


Information for comment users
Line and paragraph breaks are implemented automatically. Your e-mail address is never displayed. Please consider what you're posting.

Use the buttons below to customise your comment.


RSS feed for comments on this post | TrackBack URI